Silvennoinen, Hela, Försti & Band

Perjantai 15.6. 21:00

Silvennoinen, Hela, Försti & Band

Puotilan Kartanon All Stars illoissa jo muutamaankin kertaan loistanut bluesmusiikin mestari Heikki Silvennoinen iskee EastFest Helsinki festivaalin iltaan Silvennoinen, Hela, Försti & Band kokoonpanolla. Kolmikko on kiertänyt Suomea kuluneen kevään aikana taajaan ja yhtyeessä on mukana Silvennoisen luottomiehet rumpali Anssi Nykänen ja basisti Harri Rantanen sekä pianisti Henri Mäntylä. Yhtyeen ohjelmisto koostuu bluesista, soulista ja popista, joka pitää sisällään Silvennoisen ja Helan omaa tuotantoa juurevalla bluestulkinnalla katettuna.

”Tää idea tehdä yhdessä kiertue lähti Silvennoiselta. Meillä kummallakin on oma stailimme tehdä musaa; Silvennoinen on tietenkin kova blues-äijä ja meikän musa taittaa kaiketi enempi olla popin suuntaan – mutta kummankin juuret on aika samanhajuisessa musiikillisessa mullassa. Veikkaisin, että Johannan Förstinkin innoitukset tulevat samoilta mailta. Johannalla vaan on niin poikkeukksellinen lauluääni, että hän rikkoo kirkaasti äänivallin ja pystyy virtuoosimaisiin edesottamuksiin – ihan hyvästä syystä miellämme hänet Suomen soul-musiikin kuningattareksi”, Heikki Hela kertoo yhteisen projektin taustoista.

Suomalainen pitkän linjan blueskitaristi-laulaja ja Kummeli-mies Heikki Silvennoinen on tehnyt mittavan ja menestyksekkään päivätyön muusikkona ja myöhemmin näyttelijänäkin. Silvennoinen valmistelee parhaillaan uutta soololevyään. Lukuisissa tv-ohjelmissa ja yhtyeissä esiintynyt Suomen ykköslaulajiin kuuluva Johanna Försti puolestaan tunnetaan ennen kaikkea räväkkänä Jo Stance -yhtyeen solistina, sekä Tanssii Tähtien Kanssa -orkesterin laulajana. Legendaarisen Kummeli-ryhmän jäsenen Heikki Helan laulajaura alkoi 1980-luvulla ja hän on uransa aikana julkaissut yhteensä kuusi albumia, joista uusin julkaistiin marraskuussa 2017.

”Silvennoisen idea tehdä musaa yhdessä Johannan kanssa oli ehkä vähän yllättävä, mutta aivan nerokas. Kuumottavaa on päästä samalle stagelle vetelemään biisejä – jokaisella on tietenkin vahvat omat kipaleensa, mutta jännä nähdä, mitä niistä tulee kun ne kajautellaan tällä kombolla. Hienot keikat on tulossa!” Hela kiteyttää.

 

Heikki Silvennoinen, laulu ja kitara
Heikki Hela, laulu ja kitara
Johanna Försti, laulu ja kaikenlaiset soittimet
Henri Mäntylä, koskettimet
Harri Rantanen, basso
Anssi Nykänen, rummut

 

Jaa:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone